Voorbereiding van de uitvaart

Samen de uitvaart voorbereiden
Bij Uitvaarten Georges Henri luisteren we naar ieders wensen om een uitvaart aan te bieden die verder gaat dan de verwachtingen, met respect voor de laatste wensen van de overledene, die van de nabestaanden, het protocol en de filosofische overtuiging.

Het gesprek met een uitvaartverzorger
Het gesprek met een raadgever is essentieel voor de organisatie van de uitvaart. Wij informeren en adviseren u over de verschillende prestaties en uitvaartdiensten. Op dit moment kunt u alle details van de organisatie van de uitvaart van uw geliefde overledene stap voor stap bespreken.

Administratieve formaliteiten
Om u tijdens deze rouwperiode te ontlasten, zorgen wij voor de aangifte van overlijden bij het gemeentebestuur en alle gebruikelijke formaliteiten.

Uitvaartplanning
We plannen samen en zorgen ervoor dat de uitvaart vlotjes verloopt: contacteren van de plechtigheidsplaats, , de begraafplaats, het crematorium, de priester of gebedsvoorganger, de koffietafel…

Wij ontlasten u van alle praktische en organisatorische stress, zodat u zich kunt concentreren op het essentiële: de rouw van uw geliefde.

Begrafenis of crematie
Als de overledene een wens had geuit met betrekking tot de wijze van begraven (begraven of cremeren), zijn de nabestaanden en de uitvaartondernemer verplicht deze keuze te respecteren.

Als er geen bestaande begraafplaats is voor de overledene, kunnen wij u helpen bij de noodzakelijke stappen voor de aankoop van een concessie. De urn kan ook worden begraven in een familiale concessie of in een urnenveld: hij kan worden geplaatst in de grond of in een columbarium.

Uitvaartartikelen
Wij bieden een ruim assortiment uitvaartkisten, urnen, ashouders, en sieraden.

Rouwbloemen
Rouwbloemen worden gebruikt om een verfijnd eerbetoon aan de overledene te brengen. Rouwboeketten of kransen, onze bloemisten maken allerlei bloemstukken.

De ceremonie
Of het nu gaat om burgerlijk of religieus, de ceremonie moet geregeld worden zoals de overleden dat gewild had. Het is ook zijn laatste afscheid. Om het te personaliseren, zorgen we niet alleen voor de laatste wensen van de overledene, maar ook voor de wensen van elke persoon.

Muziek, foto’s, teksten: wij kunnen het materiaal leveren om een moment vol emoties te creëren.

Het rouwbericht
Een rouwbericht schrijven is niet altijd gemakkelijk. Om fouten te voorkomen, adviseren wij u en publiceren wij het in de nationale en internationale kranten van uw keuze.

Drukwerk
Onze drukkers kunnen u een ruime keuze aan kwaliteitsvolle rouwdrukwerk aanbieden: rouwbrieven, gedenkprentjes, foto, bedankkaarten …

Het grafmonument
Een grafmonument is de plaats van herdenking van de overledene die we bij elk bezoek aan de begraafplaats zien. Steen of graniet, belettering, ornementen, onze specialisten zorgen voor alles.

Het beheer van familiegrafkelders
Als u de stoffelijke resten wilt verplaatsen of hergroeperen in een familiegrafkelder, is ons personeel gekwalificeerd om op een respectvolle manier te ontgraven en te begraven.

 

Neem afspraak met onze uitvaartverzorger

Demande
de devis

Demande de devis

    Merci de me contacter pour: