Zorg kort na het overlijden

De zorg van uw overledene op de plaats van overlijden waar dan ook in België.

Ongeacht de plaats of de oorzaak van het overlijden heeft u het recht om beroep te doen op de diensten van de uitvaartonderneming die u zelf wenst.

Wat te doen in geval van overlijden?

  • Verwittig een huisarts of een dienstdoende arts om het overlijden vast te stellen
  • Contacteer uw familie, vrienden en kennissen
  • Neem contact op met Alain de Lophem

24u/24 – 02 374 05 00

Wanneer je net een geliefde hebt verloren, zijn er een paar administratieve stappen die snel genomen moeten worden.

Na de vaststelling van overlijden
Zodra het overlijden door de dokter is vastgesteld, kunnen we binnen twee uur voor uw overledene zorgen. Dag, nacht, weekend en feestdagen. Of het nu bij u thuis is, in het ziekenhuis of in een verpleeghuis, wij organiseren het transport van het lichaam naar het gekozen funerarium.

De opbaring
Onze specialisten kunnen presentatie-, conserverings- en balsemzorgen uitvoeren. Wij zorgen ervoor dat de waardigheid van de overledene wordt hersteld, zelfs in het geval van een moeilijk levenseinde.

Repatriëring en vervoer
De overledene kan worden vervoerd of gerepatrieerd naar en van overal ter wereld dankzij tal van samenwerkingen. We brengen hem of haar naar de gewenste rustplaats, funerarium, thuis of andere. En we zorgen voor alle stappen.

De wake voor de uitvaart
Het samenkomen rond de overledene is een belangrijke stap in het rouwproces. Waar de uitvaart ook plaatsvindt, organiseren wij de bezoeken zodat ze in de best mogelijke omstandigheden plaatsvinden.

De kisting
Het zien van de overleden dierbare in de kist kan moeilijk zijn voor nabestaanden. We proberen het met de grootst mogelijke waardigheid te doen, of het nu thuis, in het ziekenhuis of in het funerarium gebeurt.

Demande
de devis

Demande de devis

    Merci de me contacter pour: